En helg med barnen från barnsjukhuset

Äntligen kom helgen som vi har längtat efter! Äntligen får vi träffas igen och denna gång blev det Lidö och Arholma i 2 nätter. Tack vare Roslagens Sparbanks stiftelse så fick vi möjlighet att busa och leka och umgås fler dagar än tidigare åren.

plexus vänner

Vi börja med en härlig middag tillsammans på Lidö värdshus och sen hyste alla in sig i sina egna rum på vandrahemmet. Vissa satt i sina rum och läste medans vissa sprang ut och kicka boll. En liten vandring till kossorna blev det också. I allrummet satt vuxna och barn och små prata om ditt o datt. Några har inte träffats på länge och hade mycket att prata om. Vissa tog det som en avkoppling.

Senare på kvällen samlade Plexus ihop alla barnen för att dela ut Gladiator bilder som var signerade och samtidigt berätta lite om varje gladiator. Alla hade de något att berätta.

Dag två börjar med en god frukost på värdshuset där Olle och Hugo pysslar om oss så vi kände oss välkomna. Sen bar det  iväg till Arholma med taxibåt. Där väntades flera äventyr. Som linbana över trädtopparna, cykling runt ön till lanthandeln för att köpa glass och sen ner i spännande fortet.

När dagen började ta sitt slut på Arholma kom Enskärs taxibåt och hämta upp oss för att köra oss till Lidö igen. En underbar middag stod uppdukat med lax, köttgryta, sallad och potatis i stora lass. Och på toppen av allt, en efterrätt med 3 fina utsökta tårtor som snabbt försvann i våra munnar.

Efter middagen var dom flesta vuxna trötta efter dagens bravader men barnen hade energi för lite lek på gården utanför vandrahemmet.

Sen kom dagen då alla krama om och sa “hej då vi ses snart igen”

Tack alla som gjorde detta möjligt och tack Hugo och Olle och tack Bagarbröderna.

Ps… Som sagt vi ses snart igen!