Så började det

Tänk man vill så väl och ändå blir det så fel!

Jag deltog i Fångarna på fortet tillsammans med Nick Söderblom, Martin Lidberg och Anna Anka. Jag övertalade mina lagkamrater att vi skulle skänka pengarna vi vann där (ca 120 000 kr) till Barncancerföreningen eftersom jag är ambassadör där.

Pengarna skulle öronmärkas så att de oavkortat går till aktiviteter för barnen. Det var en tanke från hjärtat. Jag åker upp till barncancer föreningen och berättar detta och de blir förstås glada!

Dessutom åker vi till Astrid Lindgrens sjukhus i samband med att finalen sändes på TV4 och ser programmet tillsammans med de sjuka barnen och deras föräldrar. Vi passar då på att berätta för dem att pengarna kommer ge dem en möjlighet att få komma ut i skärgården. Eftersom allt är konfirmerat och bestämt får två turer till Siaröfortet så var Barncancerföreningens uppgift att ansvara för vilka barn, föräldrar och syskon som ansågs ha störst behov och som därför skulle få åka med.Barnen skulle hämtas med båt utanför Grand Hotell, därefter hade vi planerat ett dygn där allt var ordnat får dem, mat, boende, transporter och underhållning.

Allt fanns och lite till. Den totala kostnaden för de två tillfällena blev 70 000 kr som skulle betalas med de öronmärkta pengarna vi skänkt till Barncancerföreningen. Jag har som sagt bokat allt, mat, båt transporter och alla människor som ska vara med att hjälpa till. Ja ni vet, allt runt omkring. Siaröfortet vill ha förskottsbetalning så att de vet att det verkligen blir av och skickar därför en faktura till Barncancerföreningen.

Jag blir ombedd att komma på möte med några personer från Barncancerföreningen. Det är inte vårt första möte men den här gången skulle även marknadschefen vara med. Det ska tilläggas att jag blev ambassadör för Barncancerföreningen på villkor att jag endast skulle praktiskt verka för barnen och inte sitta med i möten. Jag tog med min vän Sussie Christiansson till mötet och vår upplevelse av mötet är att vi endast pratade sådant som vi redan kommit överens om förutom när marknadschefen frågade om jag hade något skrivet papper på att pengarna vi skänkt skulle öronmärkas för barnen? Detta höll på att få mig att gå i taket.

Vi hade tagit i hand på detta vid ett tidigare möte och detta var en förutsättning för att Barncancerföreningen skulle få pengarna. Efter 12 samtal betalar Barncancerföreningen till slut fakturan där jag känt mig tvungen att säga att jag tar frågan vidare till media om de inte betalar. Den sena betalningen höll på att resultera i att vi missade våra bokningar på Siarö.

Till min förvåning visar det sig sedan att de bara betalt hälften av fakturabeloppet, 35 000 kr. Nya samtal och nytt snack. Varför har de inte betalt hela beloppet? Svaret jag får till slut är att de ska göra en utvärdering av det första tillfället innan de betalar för det andra. Fakturan är Än idag inte till fullo betald. Jag har tagit ny kontakt med Barncancerföreningen för att boka ett datum för tillfälle nummer två så att nya barn får möjligheten att komma ut i skärgården. De svarar mig där att de har för mycket nu så detta ska tas upp på ett möte och eventuellt schemaläggas till nästa år. Med våra pengar?! Snälla nån eller någon, vad gör man?

Tiden går och barnen går kanske miste om att komma ut denna sommar. Är det inte så att här och nu är det som räknas? Är man sjuk och som i detta fall har cancer så är det Ännu mer här och nu som räknas. Nästa år, vad är det för snack? Då kan det vara försent! Som en följd av detta bestämde jag mig för att starta Plexus Vänner Plexus Vänner kommer att verka för att människor ska få tillfälle och möjlighet att komma ut på ett äventyr, en middag eller liknande. De ska få byta miljö och få lite andrum, se något nytt och få skratta och njuta en stund.

Man kommer kunna följa allt på hemsidan. Där ska det gå att se vad vi hittat på för aktiviteter och exakt vad vara insamlade pengar gått till. Varje krona kommer att redovisas på denna sida, var, när, hur, vilka och hur mycket. Det kan också finnas möjlighet att följa med på någon aktivitet om man vill. Alla pengar som samlas in kommer att användas till aktiviteter och upplevelser.

Tänk på att den enda sanningen är här och nu!

ALLA PENGAR GÅR OAVKORTAT TILL ÄVENTYREN

Hej! Så här vill vi presentera oss.
Vi är ett glatt gäng som med enkla medel och snabba puckar gör roliga äventyr, utflykter och middag för dom som av olika själ ej har möjligheter själva. Här är vi alla Vänner. Här har vi inga titlar. Bara vänner, där alla är lika mycket värda och då menar vi Alla. Vi tycker också att det är viktigt att redovisa vart pengarna går till här på våran hemsida och hur fantastiska våra sponsorer är som gör att mycket av detta blir möjlighet.

Tack Alla Vänner !!!